De bakkerij

Hallo! Wat leuk dat je een kijkje in de keuken komt nemen bij Sweet Surrender.
Sweet Surrender is een bakkerij die gespecialiseerd is in Amerikaanse lekkernijen. Naast deze lekkernijen bak ik ook graag gepersionaliseerde taarten, cupcakes, cakepops, etc. .
Misschien vraag je je af: "De Amerikaanse bakkerij, wat is daar zo speciaal of anders aan?". Nou, de Amerikaanse bakkerij heeft ten eerste voornamelijk zoete baksels en lekkernijen. Daarnaast gebruiken ze vaak de smaak van vanille, chocolade, caramel, kaneel, verschillende noten en "warme" specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, etc. .
Zoals de Franse bakkerij een Macaron heeft, heeft de Amerikaanse bakkerij een Cake pop. Of zoals wij hier een stuk vlaai hebben, hebben ze daar een stuk Red Velvet taart. En nog een groooot verschil: de koekjes (of beter gezegd: COOKIES). Hier hebben we een knapperig thee biscuitje of Bastogne koek bij de koffie. Daar hebben ze een wat zachtere (chewy centered) chocolade stukjes (chocolate chip) koeken (cookies). En die zijn niet groot, nee die zijn GROOT, haha!

 

Waar is deze bakkerij eigenlijk? In onze eigen keuken. Ik ben een échte thuisbakker. Ik heb 1 gróte keukenmachine, 1 oven, 1 mixer, 1 bijkeuken en 2 handen. Daar doe ik het mee!
Daarnaast maak ik ook alles 'from scratch'. Dit betekend: bloem van de molen, roomboter en daarnaast zoveel mogelijk eerlijke en biologische producten. Bakmixen zijn verboden in deze keuken.
Af en toe ga ik naar speciale Amerikaanse winkels of bestel ik online Amerikaanse 'supplies' (producten). Bijvoorbeeld chocolate chips die ze alleen maar in Amerika verkopen of een bepaald soort candy (snoep). Deze moeten dan overgevlogen worden, want helaas: ik woon (nog) niet in Amerika.

Ik ben mijn aanbod steeds verder aan het uitbreiden, en zoals ik al zei: ik kan alles op bestelling maken. Dus als jou iets nét niet aanstaat (of juist nét wel 😉 ), kun je dat altijd aangeven en dan kunnen we erover brainstormen.

Ook sta ik af en toe (zo één à twee keer per maand) op de markt! Ja ja, de bakker wordt opeens ook een marktvrouw. Ik sta er dan met een kraam en HEEL veel lekkers. Op deze website, maar ook op mijn Facebook pagina komt ruim vantevoren een bericht te staan met de datum, tijd en overige informatie.

Nou, dat was het dan! Ik ga snel weer verder met bakken. Dus mijn keuken uit jij!
Hopelijk zie ik je weer een keer verschijnen en ga je naar huis met niet alleen een lekkere geur in je neus, maar ook met iets lekkers om die geur thuis te verspreiden en te delen.